Vrachtauto vol met afval drugslab in woonwijk

woensdag 14 december 2016

Kaatsheuvel - De politie heeft vanmorgen, mede dankzij een alerte buurtbewoner, een vrachtauto vol met afval van een drugslab aangetroffen op de Prins Hendrikstraat in Kaatsheuvel. Uit de eerste bevindingen blijkt dat het om duizenden liters gaat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Een bewoner aan de Prins Hendrikstraat belde vanmorgen de politie omdat hij het verdacht vond dat een oude Duitse vrachtauto daar onbeheerd in de straat stond. Agenten die ter plaatse kwamen zagen dat de cabine niet was afgesloten. Er hing rondom de wagen, die kennelijk gelet op de opschriften, in het verleden gebruikt werd voor het vervoer van groente en fruit een zoete weeïge geur. De agenten die middels geurstokjes en kaarten getraind zijn om luchten die vrijkomen bij de fabricage van synthetische drugs te herkennen, waarschuwden direct een specialist.  Bij het openen van de laadruimte bleek dat er twee voor de helft gevulde 1000 liter vaten in stonden. Daar achter stonden enkele tientallen kleinere vaten. Het lijkt te gaan om afval dat vrijkomt bij de productie van synthetische drugs en dan met name amfetamine.Politiedeskundigen van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en de technische recherche stellen een nader onderzoek in en bemonsteren de chemicaliën. Verder zijn er medewerkers ter plaatse van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het afvoeren van dergelijk afval.  Volgens de melder is de vrachtauto tussen dinsdagvond 23.00 uur en woensdagmorgen 07.00 uur daar weggezet. 'Zorgwekkend dat het drugsafval nu in een woonwijk gedumpt wordt', reageert burgemeester Wim Luijendijk. 'Dankzij de alertheid van een inwoner kon de politie snel maatregelen nemen. De gemeente werkt samen met politie en de omgevingsdienst om dumping van drugafval te bestrijden en de veroorzakers op te sporen.'Burgers die tips hebben over deze vrachtauto kunnen dit doorgeven:

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Waalwijk | 112 alarmeringen Waalwijk | Goedkoop Tanken in Waalwijk | Supermarkten in Waalwijk | Weerbericht Waalwijk