Hennepknipperij in Tilburgse woning

dinsdag 11 april 2017

Tilburg - In een woning aan de Kalverstraat is maandagavond 10 april 2017 een grote hennepknipperij aangetroffen. Er stonden vijf grote dozen met hennep waarvan de toppen nog geknipt moesten worden. Er werden twaalf aanhoudingen verricht. Het gaat om een 30-jarige man uit Hilvarenbeek, een 62-jarige Oosterhoutse, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, drie Tilburgse mannen (25,28 en 31 jaar) en zes Tilburgse vrouwen (21,,43,43,46,56 en 56 jaar).

Een wijkagent surveilleerde maandagavond door de Kalverstraat. Hij zag op een bij een woonhuis meerdere auto’s geparkeerd staan die hij daar niet eerder had gezien. Hij besloot poolshoogte te nemen. Hij zag een man van het terrein afkomen waarmee hij een gesprek aanknoopte. De man maakte een zenuwachtige indruk. Vervolgens kwam een busje vanuit de richting van het pand aangereden. De diender besloot een controle in te stellen, Hij rook vanuit het voertuig een sterke henneplucht.Vervolgens heeft hij met de twee mannen en collega’s die hij ter plaatse had gevraagd een onderzoek bij het pand ingesteld. Daar zag hij veel activiteiten. Er werd vervolgens in de woning een grote partij hennepplanten aangetroffen. Tien personen die bezig waren de toppen uit de planten te knippen zijn aangehouden.  Het gaat naar schatting om 150 a 200 kilo. Er is aan het onderzoek ook een financieel rechercheur toegevoegd. Er zijn twee auto’s in beslag genomen. Een van de verdachten had in een schoenzool acht briefjes van 50 euro verstopt. Dit geld is eveneens in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Waalwijk | 112 alarmeringen Waalwijk | Goedkoop Tanken in Waalwijk | Supermarkten in Waalwijk | Weerbericht Waalwijk