Inbreker aangehouden door alerte melding

donderdag 14 september 2017

Waalwijk - Op de Villa Dotterbloem liepen twee mannen verdacht rond. Alerte buurtbewoners hebben met hun snelle melding gezorgd dat een vermoedelijke inbreker (17) werd aangehouden.

Agenten kregen om 03.30 uur in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 september de opdracht van de meldkamer om naar de Villa Waterviolier te gaan. Getuigen belden dat ze twee verdachte personen rondjes in de wijk zagen rijden op een scooter. De verdachten hadden de scooter geparkeerd en waren lopend de wijk in. Al snel kregen de agenten de twee in beeld. Die zagen de dienders ook en renden weg. Meerdere eenheden van de politie zochten naar de verdachten, burgers belden naar de meldkamer dat ze het tweetal zagen rennen. Al snel werd één van de twee door een agent aangehouden in de Oudestraat. Hij verklaarde midden in de nacht op weg te zijn naar zijn tante. De tweede verdachte is niet meer gevonden.

In de wijk heeft eerder deze maand een poging inbraak plaatsgevonden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verdachte en deze poging inbraak. De verdachte is daarvoor buiten heterdaad aangehouden met toestemming van de Officier van Justitie. De scooter is in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Waalwijk | 112 alarmeringen Waalwijk | Goedkoop Tanken in Waalwijk | Supermarkten in Waalwijk | Weerbericht Waalwijk