Waalwijk | straatinfo

drugs politie meldingen

Stankoverlast leidt politie naar hennepkwekerij

drugs

Waalwijk - Na een melding van stankoverlast stuitte de politie op een hennepkwekerij in Groen Van Prinstererlaan. Er werden vier personen gearresteerd.

Wietplantage

De wietplantage werd dinsdagavond 19 februari 2013 om 19.15 uurontdekt in een berging achter een woning. De politie kwam de kwekerij op hetspoor nadat omwonende hadden geklaagd over stankoverlast. De ruimte bedroeg 1.70meter bij 3 meter en er werden 38 hennepplanten gekweekt

Ontmantelen

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie deplantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbijzijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijnvoor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Arrestaties

Er werden in de hennepkwekerij vier personen gearresteerd. Hetgaat om drie mannen (26, 29 en 44 jaar) en een vrouw van 31 jaar. Alleverdachten zijn inwoners van Waalwijk. Ze zijn alle vier in het belang van hetverdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Georganiseerde misdaad

De politie geeft samen openbaar ministerie en gemeenten veelprioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaakstankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatiemet georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals enliquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijenkunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naarmeldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Soortgelijke berichten

Hennepdrogerij ontdekt na stankoverlast
Assen

Hennepkwekerij aangetroffen
Oldebroek

Hennepknipperij geruimd na klacht stankoverlast, 28 aanhoudingen
Helmond

Politie neemt hennep in beslag
Ermelo

Politie ontdekt twee hennepkwekerijen
Enschede

Twee verdachten aangehouden bij hennepkwekerij
Apeldoorn

Verdachten aangehouden na vondst 25.000 hennepstekken
Kampen

Politie treft hennepkwekerij aan bij woningbrand
Ulft

Kleine hennepkwekerij ontmanteld in woning
Fijnaart

Hennepkwekerij gevonden in woning
Westkapelle

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio