Politie ontmanteld ‘hennephuis’

woensdag 19 oktober 2016

Kaatsheuvel - Het hennepteam van de politie stuitte op een woning die helemaal was ingericht voor de teelt van wiet. Het huis werd dinsdag 18 oktober 2016 ontdekt aan het Fedinand Bolplein. Er werden (nog) geen arrestaties verricht.

In het huis waren twee slaapkamers ingericht als kweekruimte. In totaal stonden er 110 planten. De badkamer was aangepast om de planten van water en voeding te voorzien. Op zolder was materiaal opgeslagen dat gebruikt voor de aanleg van een hennepkwekerij. De woning was erg vervuild en over lagen hennep gerelateerde spullen. Er was niemand aanwezig. Er is (nog) niemand gearresteerd. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk was voor deze wietplantage.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de wietplantage laten opruimen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Enexis deed aangifte van de frauduleus afnemen van elektriciteit. Het is gebruikelijk dat dan de meter wordt verwijderd.

Het openbaar ministerie, gemeenten en de politie geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Waalwijk | 112 alarmeringen Waalwijk | Goedkoop Tanken in Waalwijk | Supermarkten in Waalwijk | Weerbericht Waalwijk