Opruier opgepakt

zondag 25 september 2016

Kaatsheuvel - Bij problemen tijdens een muziek evenement is degene met de grootste mond aangehouden. De ruste keerde snel weer terug.

Op zondag 25 september 2016 om 00.20 uur kwamen er verschillende meldingen van een vechtpartij en een grimmige sfeer bij een muziekevenement in een horecagelegenheid aan het Anton Pieckplein. Verschillende politie-eenheden spoedden zich naar het plein. Daar hing inderdaad een grimmige sfeer maar er werd op dat moment niet gevochten. Er werden afspraken gemaakt met de organisatoren om het evenement te beëindigen. De politie trok zich terug zodat de beveiliging hun werk kon doen.

Maar 20 minuten later kwamen er weer meldingen van een vechtpartij. Verschillende agenten positioneerden zich op het plein om toezicht te houden op een rustig verloop. Op de achtergrond werden ook enkele surveillance-eenheden gepositioneerd om eventueel bij te springen. Op een gegeven moment ontstond er een vechtpartij tussen ongeveer 30 jongeren. De agenten probeerden de groep te scheiden door met gebruik van hun wapenstok de groep uit elkaar te halen. Dat lukte. Een deel van de groep richtte zich tegen de agenten en beledigde hun. Eén persoon van de groep ruide de anderen op door de beledigingen constant luid te herhalen. Hij probeerde de groep mee te krijgen om zich tegen de politie te keren. Er werd besloten om de angel uit de groep te halen door degene met de grootste mond aan te houden. Na een charge van agenten lukte het om hem te pakken. De rest van de groep vluchtte toen en de rust was weer terug op het plein. De 19-jarige jongen uit ’s-Gravenmoer is naar het bureau gebracht waar hij mocht blijven overnachten. Er wordt hem opruiing, belediging en het niet voldoen aan een vordering van een ambtenaar ten last gelegd. De zaak is in behandeling van de recherche.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Waalwijk | 112 alarmeringen Waalwijk | Goedkoop Tanken in Waalwijk | Supermarkten in Waalwijk | Weerbericht Waalwijk