Waalwijk | straatinfo

brand politie meldingen

Twee zwaargewonden bij brand in Grotestraat in Waalwijk

woensdag 27 mei 2009 brand

Gezamenlijk persbericht van Gemeente Waalwijk, Openbaar Ministerie en politie
Hulpverleningsdiensten rukten dinsdagmiddag 26 mei om 12.38 uur uit voor een grote brand in de Grotestraat 413 in Waalwijk. Bij de brand raakten twee personen zwaargewond. Er is reden om aan te nemen dat er sprake is van brandstichting. Hiernaar wordt onderzoek gedaan door de politie en het openbaar ministerie.

Het ging om een kantoor (leegstaand) annex woning, waarbij het woongedeelte op de eerste verdieping was gesitueerd. Een 64-jarige vrouw is door de brand levensbedreigend gewond geraakt. De vrouw is met een traumahelikopter naar een brandwondencentrum vervoerd. De 65 jarige mannelijke bewoner is eveneens met ernstige brandwonden naar een brandwondencentrum overgebracht. Circa 50 brandweermensen van korpsen uit de hele regio zijn bezig geweest met de bluswerkzaamheden. Zij konden bij aankomst het pand niet binnen vanwege het vuur en moesten dus van buitenaf de brand bestrijden. Er was sprake van hevige rookontwikkeling, vermoedelijk tengevolge van kunststof bouwmaterialen (kunststof systeemplafond en kunststof schroten). De brandweer is de gehele middag druk bezig geweest met de bestrijding van het vuur. Om 17.09 uur werd het sein brand Meester gegeven. De brandweer verrichtte constant metingen. Daarbij zijn geen gevaarlijke concentraties van schadelijke stoffen gemeten. Toch werden omwonenden geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De woningen in de Molenvlietstraat kwamen dermate onder de rook te liggen dat de aanwezige bewoners geadviseerd werd om hun huizen te verlaten. Er waren op dat moment echter weinig mensen thuis. Later werd dit gebied enigszins uitgebreid. De gemeente heeft voor de omwonenden opvang geregeld in buurthuis 'De Amstel' in Waalwijk. 35 personen werden in het buurthuis opgevangen door medewerkers van de gemeente en te woord gestaan door burgemeester Kleijngeld. De brandweer verrichtte metingen in de ge vacueerde woningen om te onderzoeken of de bewoners konden terugkeren naar hun woningen. Omstreeks 20.00 uur konden alle mensen weer naar huis. Stichting Salvage is namens de gezamenlijke verzekeringsmaatschappijen in de wijk aanwezig voor opvang en bijstand. Buurtbewoners die mogelijk gezondheidsklachten hebben naar aanleiding van de brand worden geadviseerd om contact op te nemen met hun huisarts. Omwonenden kunnen meer informatie over de afwikkeling van de brand in hun wijk verkrijgen bij de gemeente Waalwijk, tel: 0416 683 456. Auteur: Jeroen Steenmeijer

Soortgelijke berichten

Twee zwaargewonden na autobrand
Delft woensdag 18 maart 2009

Twee zwaargewonden bij aanrijding
Klarenbeek dinsdag 07 oktober 2014

Vier zwaargewonden bij frontale aanrijding
Winterswijk donderdag 19 maart 2015

Zwaargewonden bij botsing tussen brommers
Poederoijen zaterdag 21 maart 2015

Auto botst tegen boom; twee zwaargewonden
Doornspijk maandag 18 augustus 2014

Illegaal vuurwerk in beslag genomen in Vlissingen
Vlissingen zondag 11 december 2016

Hennepkwekerij ontmanteld
Rilland woensdag 23 oktober 2013

Hennepkwekerij
Alkmaar woensdag 12 augustus 2015

Hennepkwekerij opgerold
Boxmeer donderdag 17 oktober 2013

Aanhouding na aantreffen vuurwapens en valse identiteitsbewijzen
Uden woensdag 07 september 2016

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio